75 godina djelovanja

Pravila privatnosti

Predanost zaštiti podataka o privatnosti

Ansamblu narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO važna je zaštita sigurnosti i privatnosti osobnih podataka. Zato svoje poslovanje vodi u skladu s važećim zakonima o zaštiti i sigurnosti podataka. Nadamo se da će vam pravila opisana u nastavku pomoći da saznate koje podatke Ansambl LADO može prikupljati, kako upotrebljava i čuva te podatke i kome ih može ustupati.

Osobni podaci

Osobni podaci u smislu članka 4 Uredbe Europskog parlamenta i vijeća o zaštiti podataka (GDPR) su sve informacije koje se odnose na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, npr. ime i prezime, adresa elektronske pošte, IP adresa itd.

Ansambl LADO neće prikupljati nikakve osobne podatke putem svojih internetskih stranica (npr. vaše ime, prezime ili elektroničku adresu), osim u slučajevima kada nam ih vi dobrovoljno odlučite dati (npr. korištenjem kontaktnog obrasca kako biste poslali e-mail), odnosno, date svoj pristanak ili ako nije drugačije propisano mjerodavnim zakonima i propisima za zaštitu vaših osobnih podataka.

Voditelj obrade

Odgovoran za obradu osobnih podataka u smislu članka 4 (7) GDPR-a je:

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO

Trg Republike Hrvatske 6a

Zagreb

E-mail: lado@lado.hr

Svrha

Kada nam ustupite svoje osobne podatke, upotrebljavamo ih za odgovor na vaš upit.

Vaše prikupljene osobne podatke ne plasiramo trećim osobama.

Ograničenje svrhe

Ansambl LADO će prikupljati, koristiti ili odavati osobne podatke koje ste vi dostavili preko interneta isključivo u svrhe koje su navedene, osim u slučaju ako je odavanje:

  • korištenje osobnih podataka u neku dodatnu svrhu koja je izravno vezana uz prvotnu svrhu u koju su osobni podaci skupljani,
  • neophodno za pripremu, pregovaranje i izvršavanje ugovora s vama, određeno zakonom ili od strane mjerodavnih državnih ili sudbenih vlasti, neophodno da bi se potkrijepio ili očuvao pravni zahtjev ili nužna obrana, neophodno da bi se spriječila prijevara ili druga nezakonita djela, kao što su namjerni napadi na sustave informacijske tehnologije u vlasništvu Ansambla LADO.

Komunikacijski podaci ili podaci o upotrebi

Uporabom telekomunikacijskih usluga za pristup internetskim stranicama vaši podaci o komunikaciji (npr. IP adresa) ili podaci o uporabi (npr. informacije o početku, kraju i opsegu svakog pristupa i informacije o telekomunikacijskim uslugama kojima ste pristupili) tehnički su generirani i mogli bi se potencijalno odnositi na osobne podatke. Ako postoji potreba, vaši podaci o komunikaciji ili uporabi skupljat će se, obrađivati i koristiti u skladu s važećim pravnim okvirom vezano uz zaštitu i sigurnost podataka.

Automatski prikupljeni podaci koji nisu osobni

Kada pristupate našoj internetskoj stranici, možemo automatski prikupiti podatke koji nisu osobni (npr. vrsta internetskog preglednika i operativnog sustava koji koristite, ime domene internetske stranice s koje ste došli, broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na stranici, gledane stranice). Možemo koristiti te podatke da bismo pratili atraktivnost naših internetskih stranica te kako bismo poboljšali njihove rezultate ili sadržaj.

„Kolačići“ – informacije koje se automatski pohranjuju na vaše računalo

Kada pogledate neku našu internetsku stranicu, mi možemo pohraniti neke podatke na vaše računalo u obliku „kolačića“ kako bismo automatski prepoznali vaše računalo kod sljedećeg posjeta. Kolačići nam mogu pomoći na razne načine, primjerice da internetske stranice bolje prilagodimo vašim interesima. Ako ne želite primati kolačiće, u postavkama svojeg internetskog preglednika trebate namjestiti brisanje kolačića s tvrdog diska računala, blokadu svih kolačića ili primanje upozorenja prije pohranjivanja kolačića.

Internetska stranica lado.hr prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica i pri tom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Djeca

Ansambl LADO neće svjesno prikupljati osobne podatke djece bez inzistiranja na tome da pridobiju suglasnost roditelja ako tako zahtijeva važeći zakon. Osobne podatke djeteta upotrebljavat ćemo ili objavljivati samo ako tako dopušta zakon, tražit ćemo suglasnost roditelja prema lokalnim zakonima ili propisima ili zaštititi dijete. Kod definiranja riječi „dijete“ ili „djeca“ treba uzeti u obzir važeće zakone te državne i regionalne kulturološke karakteristike.

Poveznice na druge internetske stranice

Internetske stranice Ansambla LADO sadrže poveznice na druge internetske stranice. Ansambl LADO nije odgovoran za odnos prema privatnosti ili sadržaj drugih internetskih stranica.

Pitanja i komentari

Ansambl LADO će odgovoriti na razumne zahtjeve za pregled osobnih podataka i za ispravak, dopunu ili brisanje netočnih podataka. Ako imate pitanja ili komentar, molimo vas da kliknete na Kontakt gdje ćete naći informacije kako nas kontaktirati.

Trg Republike Hrvatske 6a, 10000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 28251263363
MB: 3213862
Tel: +385 1 4828 472, 4828 473; Fax: +385 1 48 28 474
E-mail: lado@lado.hr
IBAN: HR6123600001101270924, Zagrebačka banka


Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." - Zvonimir Ljevaković