75 godina djelovanja

Kristina Opačić Vrućina postala prvakinja Ansambla LADO

Kristina Opačić Vrućina nova je prvakinja Ansambla LADO. Dugogodišnja solistica u Ladu je ostvarila impresivnu umjetničku karijeru, a prvakinja jedinog nacionalnog profesionalnog ansambla postala je početkom ožujka ove godine. Njezino umjetničko napredovanje dogodilo se u godini u kojoj LADO obilježava 75 godina umjetničkog djelovanja.

„Rekla bih da sam počašćena, sretna i još više motivirana da svoj posao obavljam najbolje što mogu“, skromno i samozatajno komentirala je Opačić Vrućina napredovanje u ovu prestižnu i, za umjetnika Ansambla LADO, odgovornu titulu. O napredovanju je odlučilo Umjetničko vijeće, a Kristina Opačić Vrućina proglašena je prvakinjom Ansambla LADO, budući da se radi o vrsnoj i istaknutoj solistici koja posjeduje najviše razine tehničke i stilske interpretacije jednako stilskih, kao i vokalnih elemenata, uočenih kroz njezine brojne scenske, plesne, vokalne i vokalno-instrumentalne nastupe. Svojim je predanim radom, plesnim i vokalnim kvalitetama te vrhunskim, dojmljivim interpretacijama, profesionalnim pristupom i svakom joj povjerenom zadatku, kako ističe Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj Ansambla LADO, „umjetnica koju krasi iznimna sceničnost i karizma“. Navodi kako Opačić Vrućina izvrsno funkcionira kao dio plesnog ansambla, ali i kao umjetnica koja zadane zahtjevne solističke plesne i vokalne uloge odrađuje besprijekorno. Posebno se istaknula interpretirajući stilski zahtjevne i u karakteru različite plesove poput „Valpovačkog kola“, „“Krčkog tanca“, „Međimurske pisane nedelje“ i kao mladenka u nagrađivanoj koreografiji „Podravski svati“.

Uz Kristinu Opačić Vrućinu, umjetnička napredovanja nisu zaobišla ni Orkestar Ansambla LADO. Glazbenici voditelji dionica, Mario Hajsok i Mladen Trčak, napredovali su u kategoriju glazbenika solista.

Trg Republike Hrvatske 6a, 10000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 28251263363
MB: 3213862
Tel: +385 1 4828 472, 4828 473; Fax: +385 1 48 28 474
E-mail: lado@lado.hr
IBAN: HR6123600001101270924, Zagrebačka banka


Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." - Zvonimir Ljevaković