Događanja u Etnografskom muzeju

Posjetitelji će tijekom festivala moći besplatno posjetiti izložbe Etnografskog muzeja Zagreb koji za ovu prigodu daruje i dva vodstva kroz izložbe te radionicu za najmlađe. 

U vodstvu kroz izložbu „Kapa dolje!“ Priča o (ne)pokrivanju glave posjetitelji će moći vidjeti razna pokrivala za glavu iz Hrvatske i svijeta te doznati zanimljivosti o (ne)pokrivanju glave, značenju pokrivala za glavu u životu pojedinca i zajednice, magijskim značenjima pojedinih dijelova oglavlja, ali i tabua vezanih uz kosu.

Vodstvo kroz izložbu "Igračke – djetinjstvo zauvijek" otisnut će vas u putovanje kroz povijest igračaka i igara iz fundusa Etnografskog muzeja, nastalih u Hrvatskoj od kraja 19. stoljeća do danas. Posjetitelji će upoznati i igračke iz danas ugašenih hrvatskih tvornica poput Biserke i Jugoplastike.

U programu Radionica za školarce iz susjedstva učenici osnovnih škola upoznat će neke stare igre i brojalice kojih se još sjećaju njihove bake, a danas se rijetko igraju na otvorenom. 

Na radionicama može sudjelovati najviše 25 osnovnoškolaca, dok će se vodstva održavati za najviše 15 osoba. Za sudjelovanje na radionicama i vodstvima, koje će se održavati sukladno epidemiološkim mjerama koje se odnose na muzeje, potrebno se prijaviti na e-mail edukacija@emz.hr do 14. rujna. 

OSTALA DOGAĐANJA

Copyright © 1949. - 2021. LADO - Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske