Projekcija dokumentarnog filma „70“

Prvi backstage dokumentarni film o umjetnicima Ansambla LADO film je pod nazivom „70“ redatelja Nebojše Slijepčevića. Film je obilježio sedam desetljeća postojanja hrvatskog profesionalnog folklornog ansambla što je i bio povod naziva filma. Pružauvid u ono što publika inače ne vidi – život ansambla „iznutra“, iz perspektive i emocionalnih izvorišta izvođača. 

Radnja se oslanja uglavnom na promatranje i izjave dane u trenutku, u akciji. Život kolektiva prati se kroz tri usporedne priče usredotočene na izvođače u procesu pripreme koncerata tijekom 2019. godine. 

Do sada je premijerno prikazan u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema, na Pulskom Filmskom Festivalu, Danima hrvatskog filma, Međunarodnoj smotri folklora, Međunarodnom samitu TradicijaNOVA u Užicu, Seebiz festivalu u Los Angelesu, a svoju televizijsku premijeru imao je na Hrvatskoj televiziji povodom Svjetskog dana plesa 2020. godine.  

Projekcijama dokumentarnog filma može prisustvovati do 20 osoba uz obavezno mjerenje tjelesne temperature i evidenciju posjetitelja. Potrebno se prijaviti na e-mail administrator@lado.hr ili na broj telefona 01/4828472 do 14. rujna. 

OSTALA DOGAĐANJA

Copyright © 1949. - 2021. LADO - Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske